Filmfestival 'Corporate Bodies in a post truth era'

Wanneer
27-09-2018 09:00 uur tot 22:00 uur
Waar
Hoofdvestiging De Haagse Hogeschool / Johanna Westerdijkplein
Den Haag. Bereikbaarheid: naast Den Haag HS
veel trams en bussen
parkeren in Q-park onder school.
Wat
Bijeenkomst
1 PE
2 PE

PE-punten:

PE-punten

 

Tijdens Corporate Bodies kijken we naar zaken die onlosmakelijk verbonden zijn met het leven in organisaties. Leiderschap, inzet en goede wil bijvoorbeeld, maar ook groepsdynamica, roddel, machtsmisbruik, ontzettend belangrijke meetings en verraad. We onderzoeken hoe films ons kunnen helpen om te gaan met de woeste complexiteit van organisaties en verkennen welke rol ze kunnen spelen in de adviespraktijk.

Via twee lijnen wordt er naar films gekeken. De eerste lijn is die van post-truth: het verschijnsel of moment dat objectieve feiten het zwaar hebben omdat emoties en persoonlijke overtuigingen steeds meer gewicht in de schaal weten te leggen. In hoeverre doet de waarheid er (nog) toe in organisaties? De tweede lijn is dat we in Corporate Bodies 2018 een bovengemiddelde interesse vertonen in de rol van ‘betrokken buitenstaanders’, zoals organisatieadviseurs en -coaches. Wat is hun betekenis voor organisaties, en welke rol hebben zij te spelen als het gaat om waarheid, emoties en persoonlijke overtuigingen?

Over de samenwerking met de Haagse Hogeschool

De Wetenschappelijke Raad bezoekt regelmatig lectoraten op hogescholen. In februari 2017 bezochten de leden in dat kader het lectoraat ‘Change Management’ van Jacco van Uden, lector aan de Haagse Hogeschool. Zijn onderzoeksgroep bekijkt onder andere op welke manier film studenten en professionals kan helpen kritisch te reflecteren op organisatiepraktijken, en hun eigen rol hierin. De reactie van de WR “We dachten meteen: wat een bijzondere en leuke manier om ons doel, de professionalisering van onze leden, in praktijk te brengen! Je doet onderzoek naar jezelf en het effect dat jij hebt op je omgeving. Je legt je vinger aan de pols wat betreft jouw inbreng/partijdigheid als adviseur. Als je een film kijkt, kan je je helemaal inleven in bepaalde personages, in andere helemaal niet. Tijdens je werk als adviseur gebeurt eigenlijk hetzelfde. Maar hoe kleurt dit jouw werk/jouw advies? Met Corporate Bodies  ga je dus zowel in op de rationele advieskant als op de emotionele kant. En verandering en ontwikkeling vindt vaak plaats op emotioneel gebied.”

Lees hier het interview met Paul Kloosterboer, lid van de Wetenschappelijke Raad, over Corporate Bodies uit M&C nr. 1-2018.

Tickets

  • Voor externen bedragen de kosten van deelname € 145.- exclusief 6% btw.
  • Leden van de Ooa betalen een gereduceerd tarief van € 95,- exclusief 6% btw. 
  • Ooa leden met een professionaliseringsabonnement betalen € 45 - exclusief 6% btw. 

Geregistreerde bezoekers hebben toegang tot de films, lezingen en workshops. En krijgen natuurlijk koffie, thee, lunch en een borrel.

Voor meer informatie over het festival bezoek je de website www.corporatebodies.nl.

Afbeeldingsresultaat voor aanmelden

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar