Ooa College “Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties”

Wanneer
17-05-2018 14:30 uur tot 17:30 uur
Waar
De Observant
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
Wat
Bijeenkomst
4 PE

Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties: over de rol van de adviseur
In deze workshop krijg je een voorproefje uit het nieuwe boek van Joost Kampen van de auteur zelf. In dit werkboek zijn de geleerde lessen uit ruim 150 opdrachten opgetekend en verbonden met relevante kennis uit de organisatietheorie. Het concept van de verwaarloosde organisatie is inmiddels in vele soorten organisaties behulpzaam gebleken: van ministeries tot kleine gemeenten, van zorg en onderwijs tot industrie en financiële instellingen. Je leert vandaag over ‘verwaarlozing dichtbij’: interveniëren in verwaarloosde teams en destructief medewerkerschap. Tien jaar werken aan gezondmaking leverde een methode van organisatieontwikkeling op, met interventierepertoire en de rolverdeling van de veranderaars.

Spreker: Joost Kampen PhD
Joost is veranderkundige die vanuit zijn praktijk reflecteert op zijn handelen en daar graag kennis uit de wetenschap bij gebruikt. Hij heeft na zijn promotie in 2011 een eigen leergang ontwikkeld om opdrachtgevers en interne en externe adviseurs te leren interveniëren in verwaarloosde organisaties. Joost maakt deel uit van de Ambachtsschool van Organiseren en Veranderen.

Daarnaast verzorgt hij masterclasses en colleges aan de Vrije Universiteit, Universiteit Twente en de Business School Nederland. Zijn thuisbasis is al 15 jaar Van de Bunt adviseurs.              

Programma
14.30 - 15.00 uur Ontvangst en registratie
15.00 - 17.00 uur Start bijeenkomst
17.00 - 17.30 uur Afsluiting met borrel

Doelgroep
De workshop is zowel voor adviseurs die het concept van de verwaarloosde organisatie al kennen en mee gewerkt hebben als voor vakgenoten die zich afvragen waarom hun interventies niet werken en nieuwsgierig zijn naar het concept.

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 4 blauwe punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden met een professionaliseringsabonnement. Ooa-leden zonder een professionaleringsabonnement en leden van partnerverenigingen betalen € 95,-. Niet-leden betalen €145,- (excl. BTW).

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Ooa' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- (excl. BTW) te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met 11 mei 2018.

Ongeveer een week voor aanvang van de workshop ontvang je een bevestiging en de routebeschrijving.

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 4 blauwe PE-punten toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden vanaf 2016 door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst (o.a.)

38 deelnemers

De website van de Ooa is vernieuwd! Wat vind je er van?
Beoordeel hieronder de website met een klik op de knop.

 Goede website  Geen goede website

Dat is jammer om te horen! Help ons om de website te verbeteren. Vul hier je problemen met de website in en wij gaan ons uiterste best doen om het beter te maken!

Laat hier je mailadres achter, zodat we voor eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.