Workshop Intervisie "Helpende Vragen"

Wanneer
19-04-2018 13:00 uur tot 17:00 uur
Waar
Kontakt der Kontinenten
Soesterberg
Wat
Workshop
2 PE

Gedurende de dag stellen we veel vragen, aan onszelf maar vooral aan anderen, met als doel zinvolle informatie te krijgen. Intervisie gaat over het helpen van de ander door het stellen van goede vragen. En goede vragen zijn vragen die helpen. Met de methode ‘Helpende vragen’ wordt inzicht verkregen in het stellen en effect van effectieve vragen tijdens intervisie. Dat inzicht is tweeërlei: er ontstaat inzicht in het motief van diegene die de vraag stelt en er ontstaat inzicht in wat de vraag teweeg brengt.

Naast intervisiemethode is ‘Helpende vragen’ ook een leermethode. Het vergroot de kwaliteit van vragen stellen in de intervisiegroep en ook erbuiten. De methode vraagt van de casusinbrenger om goed te beseffen wat de vraag met hem doet en of deze helpend is in de bespreking van de betreffende casus.

Opzet:
 In de workshop wordt:

  • een nadere introductie gegeven op de achtergrond van de methode.
  • toegelicht wat de stappen zijn aan de hand van eigen casussen van de deelnemers.
  • besproken voor welke type vragen de methode goed te gebruiken is.

Programma: 

13.00 uur welkom en kennismaken
13.30 uur introductie methode
13.45 uur start doorlopen methode
15.00 pauze
15.15 vervolg methode
16.45 afsluiting

De workshop wordt verzorgd door Monique Bellersen.

Aanmelden: 
Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Is de workshop vol, dan kun je per mail aangeven of je op de wachtlijst geplaatst wilt worden. De workshop is bedoeld voor OOA-leden die aan intervisie doen binnen de OOA; zij krijgen voorrang. Indien er nog plaatsen over zijn worden de mensen op de wachtlijst gevraagd deel te nemen.

Kosten (excl. BTW)
Deze professionaliseringsactiviteit wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden met een professionaliseringsabonnement. Met dit abonnement kun je onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. De kosten voor dit abonnement bedragen €195,- (excl. BTW). Klik hier om er een af te sluiten. Voor leden bedragen de kosten voor deelname €199,- (excl. BTW). 

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden:
Deelname aan de workshop levert 2 blauwe PE-punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Afmelden: 
Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen, dan kun je tot 5 werkdagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden door in te loggen op 'Mijn Ooa'. Wanneer je niet bent afgemeld zijn we genoodzaakt om €95,- (excl. BTW) in rekening te brengen voor de gemaakte kosten. 

Informatie:
Klik hier voor meer informatie over intervisie binnen de Ooa.

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

16 deelnemers

De website van de Ooa is vernieuwd! Wat vind je er van?
Beoordeel hieronder de website met een klik op de knop.

 Goede website  Geen goede website

Dat is jammer om te horen! Help ons om de website te verbeteren. Vul hier je problemen met de website in en wij gaan ons uiterste best doen om het beter te maken!

Laat hier je mailadres achter, zodat we voor eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.