BA&O Bijeenkomst "(On)gewenst gedrag op de werkvloer"

Wanneer
11-04-2018 14:00 uur tot 17:00 uur
Waar
Joinn!
Onderdoor 5
3995 DW HOUTEN
Wat
Bijeenkomst
1 PE

(On)gewenst gedrag op de werkvloer
PsychoSociale Arbeidsbelasting en ongewenste omgangsvormen krijgen steeds meer aandacht in organisaties. De aandacht ervoor is gegroeid met mediacampagnes en stimulerende aandacht vanuit het ministerie van SZW. Dat leidt er in elk geval toe dat het thema meer bespreekbaar is in organisaties, veelal wordt ontkend dat het in de eigen organisatie kan spelen of speelt. En ook in het geval wel wordt onderkend dat er signalen zijn van PSA en ongewenste omgangsvormen weet men vaak niet hoe om te gaan met signalen.

In deze workshop gaan we aan de hand van praktijkvoorbeelden verkennen wat ongewenste omgangsvormen zijn, wanneer het belangrijk is dat je in actie komt en welke acties dat dan kunnen zijn.

Jouw rol als adviseur staat daarin centraal
-       hoe acteer jij op het moment dat een organisatie je vraagt te ondersteunen bij de aanpak van ongewenst gedrag
-       wat vraagt dat van je eigen houding
-       hoe blijf je objectief kijken
-       welke interventies zijn mogelijk
-       wat zijn valkuilen bij interventies

Sprekers:
Ik ben Judith van Amersfoort, Arbeid & Organisatiedeskundige. Bij een grote hoeveelheid organisaties (zorg, gemeenten, onderwijs, industrie, adviesbranche) ben ik betrokken bij de arbeidsomstandigheden in de organisatie. Mijn stijl is praktisch en ‘hands on’ te komen tot echte veranderingen in een organisatie.

Programma
13.30 - 14.00 uur Ontvangst en registratie
14.00 - 17.00 uur Start bijeenkomst
17.00 - 17.30 uur Afsluiting met borrel

Vooraf
We vragen je een situatie uit jouw eigen praktijk voor te bereiden waarin je geconfronteerd werd met ongewenst gedrag in je omgeving. Deze situaties worden tijdens de workshop besproken in een kleine groep.

Doelgroep
Alle adviseurs die in het werk geconfronteerd worden met (signalen van) ongewenst gedrag en PSA

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 1 blauwe punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Voor leden van de BA&O en Ooa is de bijeenkomst gratis. Voor niet-leden en genodigden geldt een toegangsprijs van € 45,-. (excl. 21% BTW). De kosten zijn inclusief koffie, thee en een afsluitende borrel.

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Ooa' op de website. BA&O leden kunnen een eventuele afmelding doorgeven via ooa@mosevents.nl. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- (excl. BTW) te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met 6 april 2018.

Ongeveer een week voor aanvang van de workshop ontvang je een bevestiging en de routebeschrijving.

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst wordt 1 blauwe PE-punt toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden vanaf 2016 door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

13 deelnemers