Workshop Intervisie "Narratieve methode" verhalen maken

Wanneer
13-09-2018 13:00 uur tot 17:00 uur
Waar
Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg
Wat
Workshop
2 PE

De Narratieve methode kenmerkt zich door het doorgronden van de casus via vragen en het schrijven en vertellen van een oordeelvrij verhaal rondom een vraagstuk. De facilitator bevraagt de deelnemers en de casusinbrenger met specifieke vragen vanuit vier verschillende invalshoeken. De vier invalshoeken zijn geïnspireerd op spirituele discipline vanuit de Indiaanse traditie: het medicijnwiel. Iedere richting in het medicijnwiel weerspiegelt een kwaliteit.

  • het noorden (buffel) spiegelt de kwaliteit van het Denken;
  • het oosten (adelaar) spiegelt de kwaliteit van Inspiratie;
  • het zuiden (muis) spiegelt de kwaliteit van het Voelen;
  • het westen (grizzlybeer) spiegelt de kwaliteit van Introspectie.

Met de casus in gedachten worden de vragen op papier beantwoord. Met behulp van deze informatie wordt het verhaal geschreven en waardevrij gemaakt. Dit vormt de basis om opnieuw te kunnen kijken naar hetzelfde vraagstuk. Van belang is een open dialoog over de inhoud met de andere deelnemers. Soms geeft het schrijven van het verhaal echter al voldoende richting en inzicht.

Doel van de workshop is bekend te worden met de methode en het doorlopen ervan. Ook wordt besproken voor welke type vragen de methode goed te gebruiken is.

Je wordt geacht een vraagstuk mee te nemen dat je voor jezelf kunt gebruiken als casus.

Programma
13.00 uur - Welkom en kennismaken
13.30 uur - Introductie methode
13.45 uur - Start doorlopen methode
15.00 uur - Pauze
15.15 uur - Vervolg methode 
16.45 uur - Afsluiting

De workshop wordt gegeven door Inez Kohlmann.

Aanmelden
Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Is de workshop vol, dan kun je per mail aangeven of je op de wachtlijst geplaatst wilt worden. De workshop is bedoeld voor Ooa-leden die aan intervisie doen binnen de Ooa; zij krijgen voorrang. Indien er nog plaatsen over zijn worden de mensen op de wachtlijst gevraagd deel te nemen.

Kosten 
Deze professionaliseringsactiviteit wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden met een professionaliseringsabonnement. Voor leden bedragen de kosten voor deelname €95,-. 

Professionaliseringsabonnement
Met het professionaliseringsabonnement kun je onbeperkt deelnemen aan alle Ooa-evenementen uit de agenda. De kosten voor dit abonnement bedragen € 195,-; Ben je CMC? Dan betaal je € 160,-. 
Je kunt het professionaliseringsabonnement afsluiten via jouw profiel op de website. 

Nog geen lid van de Ooa en toch een professionaliseringsabonnement?
Ter kennismaking met de Ooa kun je een professionaliseringsabonnement afsluiten voor de periode van één jaar. De kosten daarvoor bedragen € 250,- per jaar. Interesse? Stuur dan een e-mail aan het secretariaat.

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 2 blauwe PE-punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Afmelden
Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen, dan kun je tot 5 werkdagen voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos afmelden door in te loggen op ''Mijn Evenementen'. Wanneer je niet bent afgemeld zijn we genoodzaakt om € 45,- in rekening te brengen voor de gemaakte kosten. 

Beeldmateriaal evenement
Op de evenementen van de Ooa worden regelmatig foto’s genomen voor publicatie op onze website, social media of de nieuwsbrief. Als je er bezwaar tegen hebt dat je herkenbaar in beeld wordt gebracht, verzoeken wij je vriendelijk dit kenbaar te maken op de dag van het evenement bij de registratiebalie. Zonder tegenbericht gaan wij ervan uit dat wij het beeldmateriaal mogen publiceren. 

Informatie
Klik hier voor meer informatie over intervisie binnen de Ooa.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

 

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst

11 deelnemers

De website van de Ooa is vernieuwd! Wat vind je er van?
Beoordeel hieronder de website met een klik op de knop.

 Goede website  Geen goede website

Dat is jammer om te horen! Help ons om de website te verbeteren. Vul hier je problemen met de website in en wij gaan ons uiterste best doen om het beter te maken!

Laat hier je mailadres achter, zodat we voor eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.