Dag van de Orde

Wanneer
10-10-2017 09:30 uur tot 18:00 uur
Waar
Evoluon
Noordbrabantlaan 1A
5652 LA EINDHOVEN
Wat
Bijeenkomst
1 PE
1 PE

 

Het is een scenario waar veel (science fiction)films zich helemaal op uitleven: robots die de menselijke beschaving op aarde bedreigen. Zo ‘ver van ons bed’ is dat niet, robots hebben inmiddels een belangrijke functie in onze maatschappij, in ons werk en ze worden ook steeds slimmer. De Ooa gaat daarom tijdens de Dag van de Orde in op de impact van artificiële intelligentie (AI). Nieuwsgierig wat AI betekent voor de maatschappij en wat de grote veranderingen gaan zijn voor jouw vakgebied? Kom dan op 10 oktober naar het Evoluon in Eindhoven.

Het is moeilijk te definiëren wat ‘intelligentie’ precies is en daarmee ook wat ‘artificiële intelligentie’ precies is. Feit blijft in ieder geval dat met de toenemende rekencapaciteit van processors de technische toepassingsmogelijkheden steeds breder worden. Technische toepassingen kunnen steeds meer menselijke taken uitvoeren. Bovendien infiltreren computers in welke vorm ook steeds dieper in ons dagelijks leven.

Kansen of bedreigingen voor de adviseur?
Volgens toekomstdenkers bereiken we binnen enkele jaren het punt dat computers slimmer zijn dan mensen. Nu zijn computers al zo slim dat ze de mens verslaan bij intelligentiespellen zoals schaken en GO. De verdere ontwikkeling zal dan ook grote gevolgen hebben voor de samenleving.

Er zijn kansen, zo zal de kwaliteit van de nu nog louter menselijke beslissingen van veel professionals drastisch verbeteren als deze ondersteund worden door AI.

Maar er zijn ook ‘bedreigingen’, zo zal het werk van veel mensen overbodig worden omdat de computer het geheel overneemt en zelfs beter doet. Het banenverlies dat hiermee gepaard gaat, leidt tot disruptie in de maatschappij. Ook veel organisaties komen onder vuur te liggen – zelfs nu al - van slimme nieuwkomers die bestaande functies overnemen. Denk aan Uber en Airbnb.

Nu denk je; allemaal leuk en aardig, maar ‘what’s in it for me?’ Waarom moet je je als organisatieadviseur hierin verdiepen? Omdat veel organisaties de bedreiging nog niet zien of niet weten hoe erop te anticiperen, zal er een grote rol zijn weggelegd voor adviseurs. Juist adviseurs kunnen in een noodzakelijke transitie van organisaties een rol spelen. Het eigen vak zal trouwens ook behoorlijk artificieel intelligent worden. Kom dus naar de Dag van de Orde!  

Sprekers
Diverse sprekers nemen je tijdens de Dag van de Orde mee in de spannende wereld van AI.
Peter Retera van Atos heeft veel ervaring in de implementatie van automatiseringssystemen en maakt je wegwijs in de technische mogelijkheden van AI en de robotische toepassingen in verleden, heden en toekomst. Cloud, Big data en IOT zijn dankzij Peter voor jou straks niet alleen maar buzzwords, maar je ziet deze termen in de context van de vooruitgang in de technologie.
Loren Roosendaal heeft zijn sporen verdiend in de gamewereld en gebruikt in zijn bedrijf IC3D de technieken uit deze artificiële wereld om problemen in de echte wereld op te lossen. Hij zet AI bijvoorbeeld in voor trainingen aan professionals over veiligheid. Daarnaast is hij directeur van het Centrum voor Digitale Transformatie aan Nyenrode Universiteit. Bij deze sessie is het niet alleen luisteren en inspiratie opdoen, maar ga je ook zelf aan de slag.
Ton de Korte presenteert een aantal toekomstscenario's van De Argumentenfabriek over AI en de impact op mens en maatschappij in 2026. Vervolgens zoek je samen met anderen je weg in de ontwikkelingen van AI in organisaties en samenleving. In een rondetafelconferentie worden de opbrengsten van die zoektocht plenair besproken.

Doelgroep 
Ooa-leden

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de Dag van de Orde levert 1 blauwe en 1 groene punt op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Deelname is gratis voor leden van de Ooa en niet-leden met een professionaliseringsabonnement.
Voor studenten hebben wij een speciaal aanbod.
Niet-leden zonder professionaliseringsabonnement betalen € 250,- (excl. BTW) 

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Ooa' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- (excl. BTW) te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met 3 oktober 2017.

Ongeveer een week voor aanvang van de bijeenkomst ontvang je een bevestiging en de routebeschrijving.

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 1 blauwe en 1 groene PE-punt toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden vanaf 2016 door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst (o.a.)

134 deelnemers

De website van de Ooa is vernieuwd! Wat vind je er van?
Beoordeel hieronder de website met een klik op de knop.

 Goede website  Geen goede website

Dat is jammer om te horen! Help ons om de website te verbeteren. Vul hier je problemen met de website in en wij gaan ons uiterste best doen om het beter te maken!

Laat hier je mailadres achter, zodat we voor eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.