Workshop "Actieonderzoek voor organisatieadviseurs en managers"

Wanneer
07-03-2017 13:00 uur tot 17:00 uur
Waar
Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
Wat
Workshop
2 PE

“Actieonderzoek voor organisatieadviseurs en managers” 
Verzorgd door de Wetenschappelijke Raad van de Ooa;
dr. Tonnie van der Zouwen, prof. dr. Yvonne Burger en dr. Gertjan Schuiling.

Waarom deze workshop?
Actieonderzoek combineert onderzoek en actie. Data verzamelen, analyseren, conclusies trekken en plannen maken voor volgende stappen doe je zoveel mogelijk samen met belanghebbenden van een vraagstuk. Daarmee ontwikkel je nieuwe inzichten, en breng je ook iets teweeg. Advies en implementatie gaan meer gelijk op. Daarnaast werk je bij actieonderzoek ook aan de theorie die je in de praktijk gebruikt.
In deze workshop krijg je meer zicht op wat Actieonderzoek voor jouw praktijk kan betekenen. Je maakt kennis met de ontwerpprincipes van Actieonderzoek en ervaart een aantal interactieve werkvormen voor dataverzameling en –analyse met een (grote) groep. 

Opzet van de workshop
Onder het label ‘Actieonderzoek’ valt een breed scala aan filosofieën en aanpakken. Omdat we willen oefenen focussen we op één manier van data verzamelen met belanghebbenden. In de workshop is ook ruimte voor reflectie:
• Er zijn meerdere manieren van data verzamelen, welke daarvan gebruik je en wat is de toegevoegde waarde van data verzamelen
• Dynamiek die je daarmee losmaakt in het systeem, valkuilen
• Ervaringen met produceren van theoretische kennis vanuit actieonderzoek
• Verschil tussen ‘gewone’ consultancy en actieonderzoek.

Het is een ‘proeverij’, deelnemers krijgen veel informatie aangereikt. Daadwerkelijke toepassing vraagt verdere verdieping en oefening. Het programma bestaat uit een afwisseling tussen ‘theorie’ over ontwerpprincipes, zelf een paar werkvormen ervaren, en praktijkvoorbeelden. De werkvormen kunnen met kleine en (hele) grote groepen worden toegepast.

Programma
13.00 uur - Ontvangst en registratie (geen lunch)
13.30 uur - Aanvang workshop
17.00 uur - Borrel

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 2 blauwe punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Deze bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden aan Ooa-leden met een professionaliseringsabonnement. Ooa-leden zonder een professionaleringsabonnement en leden van partnerverenigingen betalen € 95,-. Niet-leden betalen €145,- (excl. BTW).
Heb je nog geen professionaliseringsabonnement? Klik hier om er een af te sluiten.

Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Ooa' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- (excl. BTW) te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met 28 februari 2017.
Ongeveer een week voor aanvang van de workshop ontvang je een bevestiging en de routebeschrijving.

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 2 blauwe PE-punten toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online. De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden vanaf 2016 door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42, ooa@mosevents.nl

Voeg dit evenement toe aan jouw agenda
event.ics google calendar

Deelnemerslijst (o.a.)

23 deelnemers