Mijn Ooa - Inloggen
 1. Wachtwoord vergeten?

Ooa-agenda

ooa evenement

Ooa Intervisietraject 2018

Start:
01-01-2018 08:30
Eind:
31-12-2018 18:00
Locatie:
Per groep wisselende locatie
Type:
Bijeenkomst
PE-punten:
 • PE-punten

DIRECT AANMELDEN 

 

Het is nog mogelijk je in te delen in een intervisiegroep voor het intervisiejaar 2018. Doe dit snel!

Op 1 januari 2018 is het nieuwe intervisie seizoen begonnen.
Steeds meer professionals maken gebruik van intervisie voor het vergroten van hun kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Intervisie heeft tot doel inzicht te krijgen in het eigen professioneel handelen door in een kleine groep te reflecteren op een vraagstuk vanuit het werk. Dat gebeurt met de hulp van een intervisiemethode en een facilitator.

Intervisie met vakgenoten
Met intervisie helpen vakgenoten elkaar in groepjes van 5-8 collega’s met vraagstukken over het werk en het vak. Je onderzoekt daarmee jouw achterliggende opvattingen als professional, die een rol spelen in de manier waarop je het vak uitoefent. Het gaat om het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het verrijken van je handelingsrepertoire.

Ooa-activiteiten intervisie
Binnen het intervisietraject organiseert de werkgroep Intervisie verschillende activiteiten voor verdere professionalisering. Denk hierbij aan:

 • de jaarlijkse startbijeenkomst intervisie aan het begin van ieder intervisiejaar; deze werd gehouden op 18 januari 2018 Van Abbe Museum Eindhoven;
 • de Dag van de Facilitator voor Ooa-facilitators van intervisie met als doel om ervaringen met elkaar te delen;
 • workshops over intervisiemethoden voor en door leden van de Ooa;
 • een evaluatie van intervisie bij de Ooa. De resultaten worden omgezet in aanpassingen en verbeteringen in het Ooa-intervisietraject.

Aanmelden intervisietraject 2018.

 • Wanneer je in 2017 deelnam aan intervisie en je wilt in 2018 graag binnen je huidige intervisiegroep blijven dan heeft de facilitator van je groep je aangemeld voor het nieuwe seizoen 2018. Je hoeft dus verder niets te doen. Je kunt het ook zelf controleren op de website (zie de aanmeldprocedure).
 • Ben je een doorgaande deelnemer maar je wilt switchen naar een andere intervisiegroep dan kun je je vanaf 1 november 2017 aanmelden bij maximaal één andere intervisiegroep die nog open plaatsen heeft. Je ontvangt een bevestigingsmail waarmee je de aanmelding voor de betreffende intervisiegroep definitief maakt.
 • Ben je een nieuwe deelnemer dan kun je jezelf aanmelden voor het seizoen 2018 bij maximaal één intervisiegroep die nog open plaatsen heeft. Je ontvangt een bevestigingsmail waarmee je de aanmelding voor de betreffende intervisiegroep definitief maakt.

De aanmeldprocedure is als volgt:

Ga naar de Intervisie website  

 • Je hebt op een landkaart een overzicht van de intervisiegroepen die in 2018 actief zullen zijn. Op de landkaart zie je de plaatsen waar intervisiegroepen zijn gelokaliseerd. Onder de kaart staan ook de plaatsnamen weergegeven. Als je op een icoon klikt of op de plaatsnamen verschijnt meer info over de betreffende groep.
 • Wanneer een locatie / groep jou aanspreekt kun je hierop klikken. Je ziet dan de naam van de facilitator, haar/ zijn overige gegevens, de locatie(s) en nog andere informatie.
 • Je ziet dan ook de namen van de deelnemers die zich al ingeschreven hebben. Rechtsboven staat vermeld of er nog gelegenheid is om je aan te melden bij deze intervisiegroep.
 • Wanneer er nog een plaats open is kun je op de button rechtsboven Inloggen/ aanmelden klikken.
 • Je voert dan je emailadres in dat bekend is bij de Ooa. Je ontvangt vervolgens een email waarin je wordt uitgenodigd om op een link te klikken waarmee je aanmelding definitief wordt.
 • De facilitator ontvangt daarvan ook een bericht en kan contact met je opnemen om een en ander met je door te nemen.
 • Jouw aanmelding is een feit.

Stoppen met intervisie?
Ben je in 2017 lid geweest van een intervisiegroep, maar wil je niet doorgaan in 2018 dan horen wij dat graag per e-mail.  Bedenk wel goed waarom je wilt stoppen en realiseer je dat je niet halverwege het seizoen weer kunt instromen.
Mocht je vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan horen wij graag je reactie.

Annuleren intervisieseizoen 2018
Besluit je na aanmelding toch je deelname aan het intervisieseizoen 2018 te annuleren? Laat ons dat per e-mail voor 30 januari 2018 weten. Annuleer je na deze datum, dan wordt € 50,- (excl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht (ongeacht of je een professionaliseringsabonnement hebt).

Overzicht kostenplaatje (excl. BTW):

 • Intervisietraject met professionaliseringsabonnement € 0,-
 • Intervisietraject zonder professionaliseringsabonnement € 120,-
 • Professionaliseringsabonnement € 195,-
 • Kosten Intervisietraject niet-leden Ooa € 280,-


Praktijkboek Intervisie
Tijdens het intervisietraject wordt het Praktijkboek Intervisie gebruikt. In dit boek staan de diverse methoden uitgelegd en vind je een handleiding voor het doen van intervisie. Het boek is via Vakmedianet te bestellen.


Nog geen professionaliseringsabonnement?
Met het professionaliseringsabonnement kun je, naast het intervisietraject, deelnemen aan diverse activiteiten die worden aangeboden (bijvoorbeeld de Pitstop en het Ooa-College). De kosten voor het professionaliseringsabonnement bedragen € 195,- excl. BTW (CMC-leden betalen € 160,- excl. BTW), prijspeil 2015. Klik hier om het abonnement af te sluiten.

Terug naar het agenda overzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>