Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Ooa-agenda

ooa evenement

Ooa Ernst Hijmanslezing 2018

Start:
22-01-2018 15:00
Eind:
22-01-2018 19:00
Locatie:
Landgoed 'De Horst' / De Baak, Driebergen
Type:
Bijeenkomst
PE-punten:
  • PE-punten

We zien uit naar jouw aanwezigheid bij onze jaarlijkse Ernst Hijmanslezing 2018, op 22 januari aanstaande. Een impuls voor het maatschappelijk debat over de professie van organisatieadviseurs. Dit jaar is het thema: ‘De impact van de 4e industriële revolutie op ondernemen, werk en werkenden’.

Programma
- Welkom Margreet Xavier, DB-lid Ooa
- Ernst Hijmanslezing
- Nieuwjaarstoespraak Jan Willem Kradolfer, bestuursvoorzitter Ooa
- Afsluiting, borrel incl. warme maaltijd

Sprekers
Dr. Robert Went, econoom en werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), neemt ons mee in de digitale revolutie met een pleidooi voor een inclusieve robotagenda: mensen met robots laten samenwerken in plaats van zo veel mogelijk werk door robots laten overnemen. De conclusie op basis van het WRR-onderzoek ‘De robot de baas - De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk (2015)’ vind je op https://www.wrr.nl/publicaties/verkenningen/2015/12/08/de-robot-de-baas

John Blankendaal, Managing Director Brainport Industries bij Brainport Eindhoven, laat vervolgens zien hoe je de kansen die de 4e industriële revolutie biedt, in de praktijk kunt benutten. Centraal staat de manier waarop de samenwerking georganiseerd wordt. Met o.a. accent op opleiding, vrijheidsgraden (zelfsturing) en netwerkvormen die ontstaan door een nieuw intelligent hulpmiddel en welke effect dat heeft op de bedrijven in de praktijk.

Introducés welkom
We nodigen je hiermee van harte uit en stellen het zeer op prijs als je een jonge introducé (student, jonge collega) meeneemt. Deelname is kosteloos voor Ooa-leden en introducés.
Jouw introducé kan zich aanmelden via deze link.

Kosten
De Ernst Hijmanslezing is gratis toegankelijk voor leden en introducees van de Ooa.

Mocht het onverhoopt zo zijn, dat uw agenda het toch niet toelaat om maandag 22 januari naar Driebergen te komen, meld je dan af via ‘mijn Ooa’.
Indien je afwezig bent zonder afmelding, dan worden er no-show kosten ad € 50,- in rekening gebracht.

 

 


 

De Ernst Hijmanslezing 2017 werd uitgesproken door prof.dr. Paul de Blot SJ. Honorair Hoogleraar Business Spiritualiteit, Nyenrode Business Universiteit.

 

Klik hier voor de Ernst Hijmanslezing 2017 

 

Terug naar het agenda overzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>