Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Ooa-agenda

ooa evenement

Workshop "Visueel denken voor veranderaars”

Start:
19-09-2017 09:00
Eind:
19-09-2017 17:00
Locatie:
Bar-Beton Centraal Station, Utrecht
Type:
Workshop
PE-punten:
  • PE-punten

Wil je een keer op vanuit een nieuw perspectief naar je werk en je aanpak kijken? Je eigen verhaal scherper krijgen en op een andere manier neerzetten? Met een directe ingang voor een goed gesprek?

In de workshop 'Visueel denken voor veranderaars' leer je in sneltreinvaart je visuele denkkracht toe te passen in je werk. Voor creatieve reflectie op een opdracht, snel tot de kern komen van je aanpak en visuele versterking van je interventies. Als jump-start leer je een paar snelle tekentechnieken, zodat je de vragen en onderwerpen waar je mee aan de slag bent zonder aarzelen visueel kunt maken. Daarna kun je je eigen visuele brein en dat van anderen erop loslaten. We gaan in op de theorie rond visueel denken en hoe visueel werken leren in interactie ondersteunt.

Aan het eind van de dag:

• heb je je de basis van toegepast visueel denken eigen gemaakt;
• heb je een visuele denkslag gemaakt op een eigen casus en kun je deze verder aanscherpen;
• heb je een visueel denkproces doorlopen rond jouw aanpak / visie als adviseur, met als resultaat een schets die deze weergeeft (kun je gebruiken om uit te laten werken door een professioneel vormgever);
• weet je hoe je je visuele denkvaardigheden zelf verder kunt ontwikkelen, zowel voor creatieve reflectie op je werk, als in interventies bij klanten. 


Sprek
er: 
Kim van den Berg CMC werkt 15 jaar als organisatieadviseur en begon zes jaar geleden met het verkennen en ontwikkelen van visuele denktechnieken om veranderprocessen te ondersteunen. Nu treedt zij op als visueel denkcoach en veranderpartner van organisatieadviseurs, coaches en managers. Zij past visuele denktechnieken toe op verandervragen van individuen en teams, ontwikkelt visueel werkmateriaal en verzorgt in-company workshops over visueel denken. Om snel tot de kern te komen, nieuwe perspectieven te ontwikkelen en leren in interactie te ondersteunen.

Voor meer informatie zie: www.visualsinprogress.nl.

Programma
09:00 - 09:30 uur - Ontvangst en registratie
09:30 - 12:30 uur - Visueel denken in theorie en praktijk
                                        Schets Jam
                                        Visueel aan de slag met een eigen casus
12:30 - 13:30 uur - Lunch
13:30 - 16:30 uur - Je aanpak in beeld brengen voor een goed verhaal
                                       Mogelijkheden om je interventies visueel te versterken
                                       Zelf je visuele denkkracht verder ontwikkelen
16:30 - 17:00 uur - Gezamenlijke reflectie en afsluiting

Doelgroep
De activiteit is bedoeld voor gevorderde adviseurs. Je hebt inzicht en ervaring in het adviesproces en waar je tegenaan loopt en richt je voornamelijk op leren en veranderen.

Aantal deelnemers maximaal 10. 

Toegevoegde waarde voor Ooa-leden
Deelname aan de workshop levert 2 blauwe punten op voor jouw CMC-hercertificering.

Kosten
Deze bijeenkomst maakt deel uit van het professionaliseringsabonnement. Leden die dit niet hebben betalen €95,- Niet-leden betalen € 145,- (excl. BTW).


Annuleren
Wanneer je bent ingeschreven voor een bijeenkomst rekenen wij op je komst en maken we daar kosten voor. Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot 2 werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig via 'Mijn Ooa' op de website. Bij niet tijdig annuleren of no-show zijn we genoodzaakt een factuur van €45,- (excl. BTW) te sturen, ook wanneer je een professionaliseringsabonnement hebt.

Aanmelden
Aanmelden kun je uiterlijk tot en met 12 september 2017.
Ongeveer een week voor aanvang van de workshop ontvang je een bevestiging en de routebeschrijving.

Informatie
Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 , ooa@mosevents.nl

PE-punten
Als CMC lid van de Ooa ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van jouw PE-punten. Voor deze bijeenkomst worden 2 blauwe PE-punten toegekend. Deze punten kan je zelf toevoegen in jouw dossier in PE-online.  De deelnemerslijsten van bijeenkomsten worden door het secretariaat beschikbaar gesteld op het besloten deel van de Ooa-website en staan binnen vijf werkdagen na de bijeenkomst online. Deze deelnemerslijsten kan je als bewijs opvoeren mocht dat nodig zijn. Het is dus belangrijk dat je altijd je aanwezigheid aangeeft door de deelnemerslijst te paraferen.  

 

Terug naar het agenda overzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>