Mijn Ooa - Inloggen
 1. Wachtwoord vergeten?

Ooa-agenda

ooa evenement

Ooa Intervisietraject 2017

Start:
01-01-2017 08:30
Eind:
31-12-2017 18:00
Locatie:
Per groep wisselende locatie
Type:
Bijeenkomst
PE-punten:
 • PE-punten

De groepen zijn inmiddels ingedeeld en gaan per 1 januari van start. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Steeds meer professionals maken gebruik van intervisie voor het vergroten van hun kennis en vaardigheden op hun vakgebied. Intervisie heeft tot doel inzicht te krijgen in het eigen professioneel handelen door in een kleine groep te reflecteren op een vraagstuk vanuit het werk. Dat gebeurt met de hulp van een intervisiemethode en een facilitator.


Intervisie met vakgenoten

Met intervisie helpen vakgenoten elkaar in groepjes van 5-8 collega’s met vraagstukken over het werk en het vak. Je onderzoekt daarmee jouw achterliggende opvattingen als professional, die een rol spelen in de manier waarop je het vak uitoefent. Het gaat om het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het verrijken van je handelingsrepertoire. Klik hier voor meer informatie over de opzet van het intervisietraject.

Ooa- activiteiten intervisie
Binnen het intervisietraject organiseert de werkgroep Intervisie verschillende activiteiten voor verdere professionalisering. Denk hierbij aan:

 • de jaarlijkse startbijeenkomst intervisie aan het begin van ieder intervisiejaar;
 • de indeling van groepen op basis van regiovoorkeur;
 • de Dag van de Facilitator voor Ooa-facilitators van intervisie met als doel om ervaringen met elkaar te delen;
 • 3-4 workshops over intervisiemethoden voor en door leden van de Ooa;
 • een evaluatie van intervisie bij de Ooa. De resultaten worden omgezet in aanpassingen en verbeteringen in het Ooa-intervisietraject.

Aanmelden en kosten intervisietraject 2017 voor nieuwe deelnemers
De groepen zijn ingedeeld en gaan per 1 januari van start. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Aanmelden intervisietraject huidige deelnemers
Om deel te nemen aan het volgende intervisieseizoen hoef je niks te doen; je aanmelding loopt automatisch door. Ook de (eventuele) factuur voor intervisie wordt automatisch aangemaakt en toegestuurd.

Doe je graag weer mee, maar wil je van groep veranderen? Dat kan. Doe dan het volgende. Meld voor 15 oktober 2016 dat je wil wijzigen van groep via jouw profiel op de website van de Ooa. Wij als werkgroep proberen je dan aan een andere groep toe te voegen. Echter, je kunt ook via je eigen contacten zelf op zoek gaan naar een intervisiegroep. Zo nodig kun je uiteraard van ons de gegevens van de bestaande intervisiegroepen in de regio ontvangen.

Stoppen met intervisie?
Je kunt ook stoppen met intervisie, dan verlengen we je deelname niet. Bedenk wel goed waarom je wil stoppen en realiseer je dat je niet halverwege het seizoen weer kunt instromen. Om te stoppen doe je het volgende: meld voor 15 oktober 2016 hier dat je stopt met intervisie. Doe dit wel op tijd, anders wordt er een factuur aangemaakt en ben je weer voor een jaar intervisiedeelnemer.

Mocht je vragen, opmerkingen of aanvullingen hebben dan horen wij graag je reactie.

Annuleren intervisieseizoen 2017
Besluit je na aanmelding toch je deelname aan het intervisieseizoen te annuleren? Laat ons dat per e-mail weten vóór 15 oktober 2016. Annuleer je na deze datum, dan wordt € 50,- (excl. BTW) administratiekosten in rekening gebracht (ongeacht of je een professionaliseringsabonnement hebt). 

Overzicht kostenplaatje (excl. BTW):
Intervisietraject met professionaliseringsabonnement € 0,-
Intervisietraject zonder professionaliseringsabonnement € 120,-
Professionaliseringsabonnement € 195,- 
Kosten Intervisietraject niet-leden Ooa € 280,- 

 

Praktijkboek Intervisie
Tijdens het intervisietraject wordt het Praktijkboek Intervisie gebruikt. In dit boek staan de diverse methoden uitgelegd en vind je een handleiding voor het doen van intervisie. Alle deelnemers dienen in het bezit van dit boek te zijn. Het boek is via Vakmedianet te bestellen.

Startbijeenkomsten 25 en 27 januari en 9 februari 2017
Op drie data in 2017 organiseert de werkgroep Intervisie de Ooa Startbijeenkomsten voor intervisie 2017. Er is dan gelegenheid om met elkaar afspraken te maken over de intervisiebijeenkomsten en over de manier van werken met elkaar. 

 

Nog geen professionaliseringsabonnement?
Met het professionaliseringsabonnement kun je, naast het intervisietraject, deelnemen aan diverse activiteiten die worden aangeboden (bijvoorbeeld de Pitstop en het Ooa-College). De kosten voor het professionaliseringsabonnement bedragen € 195,- excl. BTW (CMC-leden betalen € 160,- excl. BTW), prijspeil 2015.

 

Informatie: Ooa-secretariaat, tel. 033 247 34 42 / secretariaat@ooa.nl

 

Terug naar het agenda overzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>