Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Ooa-agenda

ooa evenement

Tweede congres BA&O ‘Blij met werk, blij dat ik werk’

Start:
26-03-2010 09:15
Eind:
26-03-2010 17:30
Locatie:
conferentiecentrum Woudschoten te Zeist
Type:
Ooa professionaliseringsactiviteit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweede congres BA&O vrijdag 26 maart 2010:

‘Blij met werk, blij dat ik werk’

 Het Kennisplatform van de beroepsvereniging van Arbeids- & Organisatiedeskundigen (www.baeno.nl) organiseert op 26 maart a.s. het congres in conferentiecentrum Woudschoten te Zeist.

De titel van dit congres refereert aan de huidige tendens om werk vooral positief te benaderen. Veel medewerkers zijn ontslagen of staan op het punt hun werk te verliezen. Jan Walburg van het Trimbosinstituut sprak zich in dit kader uit voor goede begeleiding van de nieuwe werklozen. Werk blijkt veel meer te zijn dan inkomen. Daarnaast hebben de overgebleven medewerkers te maken met verhoogde werkdruk of juist onderbelasting. Hoe blijft werk leuk, hoe kunnen medewerkers hun bevlogenheid houden, hoe moeilijk is het je motivatie op peil te houden in extreme omstandigheden. Hoe voorkom je dat werken moeten wordt, terwijl we ons moeten voorbereiden op langer doorwerken? Hoe blij zijn wij zelf met ons werk? Helpt een gezonde leefstijl hierbij? En wat kunnen wij als professionals doen om het werk voor anderen leuk te houden? Hoe helpt wetenschappelijk onderzoek hierbij? Misschien maakt werken wel blij. En zijn bevlogen en blije werknemers productiever?

Doel
Doel van deze bijeenkomst is tweeledig: kennisvergroting en het uitwisselen van handvatten om blijheid in en met het werk te stimuleren.

Vanuit de wetenschap wordt de invloed van bevlogenheid en leefstijl op de productiviteit en arbeidsplezier belicht. In de workshops zal het accent vooral liggen op de praktische mogelijkheden om werkplezier te vergroten.

Op dit congres zullen vier sprekers met verschillende expertises het thema op eigen wijze bespreekbaar maken. In het middaggedeelte worden 6 workshops verzorgd door leden en aanverwante A&O-ers.

Deelnemers
Het congres staat open voor iedereen, die zich tot dit onderwerp aangesproken voelt.

Maar we hopen vooral alle collega-BA&O-ers en vele collega’s van de belendende verenigingen op deze dag welkom te heten. Aan degenen die daarvoor in aanmerking komen, zal aan het eind van de dag een certificaat voor de accreditatiepunten worden overhandigd.

Klik hier voor informatie over het programma, de locatie, het inschrijfgeld.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

Koos van der Spek,
voorzitter van het kennisplatform BA&O,
dagvoorzitter

 
   
Terug naar het agenda overzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>