Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Ooa-agenda

ooa evenement

Ooa Search Conference I "Vertrouwen in organisaties"

Start:
10-02-2010 05:00
Eind:
10-02-2010 06:00
Locatie:
Spoorwegmuseum Utrecht
Type:
Ooa professionaliseringsactiviteit

IMPRESSIE

Over het vertrouwen in de punctualiteit van de spoorwegen kun je van mening verschillen, maar het Spoorwegmuseum in Utrecht vormde op 10 februari 2010 een uitstekende locatie voor de searching conference “Vertrouwen in organisaties” van de Ooa.

Drie sprekers hebben ieder vanuit hun eigen invalshoek hun visie gegeven over de vraag wat vertrouwen in organisaties is, hoe het ontstaat en verdwijnt, en welke lessen er te trekken zijn voor de toekomst. P. Moerland (Voorzitter RvB RABO Nederland) ging onder andere in op de economische en psychologische achtergronden van de economische crisis en het verlies van vertrouwen in ondernemingen en instituties. J. van der Moolen (directeur CFV) analyseerde, aan de hand van de sector woningcorporaties, de ontwikkelingen in maatschappelijke organisaties. En Zevenbergen (oud vicevoorzitter Rekenkamer) presenteerde ervaringen en concepten met betrekking tot de vraag hoe tot vertrouwenwekkend overheidshandelen kan worden gekomen.
De dagvoorzitter, N. Van der Weert (Rotterdam School of Management) gaf tenslotte recente inzichten vanuit de wetenschap en presenteerde enkele theoretische concepten ten aanzien van vertrouwen in organisaties.
Met deze search conference is een goede basis gelegd voor de vragen die organisatieadviseurs zichzelf kunnen en moeten stellen. Welke rol hebben wij in het ontstaan en verdwijnen van vertrouwen in organisaties? In deel II van de Search Conference zal hier verder op ingegaan worden.

 

 

 

OORSPRONKELIJKE UITNODIGING


Ooa Search Conference
‘Vertrouwen in organisaties’

Datum: Woensdagmiddag 10 februari 2010
Locatie: Spoorwegmuseum Utrecht

Vier keynote sprekers geven hun  visie  aan de hand van praktijkervaring in hun organisaties en werkveld, en leggen vragen voor aan onze beroepsgroep. Tijdens ronde tafel discussies wordt ingegaan op de vraag wat vertrouwen in organisaties in de eigen adviespraktijk en onze beroepsgroep als geheel kan betekenen.

Deze conferentie beoogt een fundament te creëren te aanzien van het begrip ‘vertrouwen in organisaties’. Gebruikmakend van de resultaten van deze conferentie zal binnen de Ooa een discussie worden gefaciliteerd over de vraag wat de bijdrage van onze beroepsgroep is dan wel zou kunnen/moeten zijn: een reflectie op vertrouwen in organisaties in relatie tot het vakmanschap van de organisatieadviseur en de positionering  van onze beroepsgroep en die van de individuele adviseur. In de tweede helft van 2010 kan dan bezien worden welke conclusies getrokken moeten worden ten aanzien van de professionalisering van het beroep. Hoe worden eisen gesteld en gehandhaafd. Hoe open en transparant kan ons beroep gemaakt worden?

Programma:

12.30  uur Registratie en ontvangst deelnemers, met koffie/thee en broodjesbuffet

Na een plenaire opening om 13.00 uur, volgen er inleidingen van vier keynote sprekers:
- Dr. Piet Moerland (voorzitter Raad van Bestuur Rabobank)
- Drs Jan van der Moolen (directeur Centraal Fonds Volkshuisvesting)
- Drs. Pieter Zevenbergen (Oud vice voorzitter Algemene Rekenkamer en 
  waarnemend burgermeester Middelharnis);
- Prof Dr. Kees Cools (partner BOOZ & Company en deeltijdhoogleraar 
  ondernemingsfinanciering Rijksuniversiteit Groningen )

Vervolgens zijn er ronde tafel discussies, die worden teruggekoppeld met een afsluitende plenaire discussie.

De afsluitende borrel start rond 17.15 uur.

Praktische informatie
Waar en wanneer?
Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht

Wat zijn de kosten?
De kosten bedragen 95,- euro (excl. BTW)  voor leden van de Ooa, de VSB, de NVIM en adviseurs aangesloten bij ROA-bureau. Niet-leden betalen 125,- euro (excl. BTW).  Let op: er is maximaal plek voor
80 deelnemers en aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst bevestigd.

Hoe meld ik mij aan?
Uw aanmelding dient uiterlijk 2 februari 2010 bij ons binnen te zijn via het aanmeldingsformulier. Ongeveer anderhalve week vóór aanvang van de bijeenkomst ontvangt u van ons een bevestiging en de routebeschrijving. De factuur ontvangt u met de post.

Hoe kan ik annuleren?
Uitsluitend schriftelijk (per post, fax of e-mail) vóór 3 februari 2010. Indien u na aanmelding afwezig bent en u zich niet voor  3 februari heeft afgemeld, wordt  € 40,- no-show kosten bij u in rekening gebracht, dit ter dekking van de gemaakte kosten.

Informatie: Ooa activiteitenbureau, tel. 033 247 34 42
 

 

 

 

 
   

 


 

Terug naar het agenda overzicht

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

  1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
  2. Een omvangrijk netwerk;
  3. Blijvend leren;
  4. Een bron van informatie;
  5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

 

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>