Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?
Impressie activiteiten 2012

29-11-2012 'Plek der moeite of plek van verlangen?'

Op 29 november 2012 vond het Ooa-college 'Plek der moeite of plek van verlangen? Wikken, wegen en werken met logica’s van leren en veranderen' plaats bij Nyenrode Business Universiteit te Breukelen.

Het college werd verzorgd door Prof. dr. A.F.M. Wierdsma en dr. P.P. Kloosterboer.

In dit college kwamen de dieperliggende logica’s en principes van diverse leer- en veranderbenaderingen aan de orde: Collectief, individueel, psychologisch en fysiologisch.

André Wierdsma werkt al vele jaren op het overgangsgebied van management- en organisatie ontwikkeling en is gefascineerd geraakt door de dynamiek van collectief leren de wijze waarop we omgaan met 'het andere'. Centraal staan begrippen als co-creatie, plek der moeite en tijdelijk werkbare overeenstemming. Hij is bekend van zijn boek 'Co-creatie van verandering' (proefschrift, 1999) en 'Lerend organiseren en veranderen' (2011) dat hij met Joop Swieringa schreef.

Paul Kloosterboer adviseert en begeleidt bij strategie-, organisatie- en leiderschapsontwikkeling. Hij is geïntrigeerd door het productief maken van emoties hierbij. In 2011 is hij gepromoveerd op de ‘Expeditie naar waarde’, een methode voor strategisch vernieuwen met professionals.
Sinds 1 oktober 2012 is hij vrijgevestigd adviseur (www.paulkloosterboer.com). Verder doceert hij aan SIOO, Nyenrode Business Universiteit en AOG School of Management en is hij lid van de Wetenschappelijke Raad van de Orde van Organisatie Adviseurs.