Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?
Impressie activiteiten 2010

14-10-2010 Contextmapping & Co-creatie een succes

Op 14 oktober kwamen ruim 60 Ooa adviseurs bij elkaar voor de workshop ‘Contextmapping’ en ‘Co-creatie’. Powered by Young Ooa en Centraal Beheer Achmea. Hierbij nog even een kort verslag en voor geinteresseerden de behandelde materialen.

Met wat vertraging door files begon de workshop met het onderwerp Contextmapping. Onder andere via een powerpoint, een sprekend filmpje en een  “knip en plak” oefening werd duidelijk gemaakt wat contextmapping inhoudt en hoe je het toepast. Door te observeren de echte behoeftes van de klant achterhalen.

Direct aansluitend bood Centraal Beheer aanwezigen een tipje van de sluier van haar contextmapping onderzoek onder organisatieadviseurs. Al snel volgde een stevige discussie. Veel feiten waren herkenbaar, soms voor iedereen, soms juist voor de één wel, maar de ander niet. Met de start van het buffet werd dit tweede onderwerp afgesloten.

Met een goed gevulde maag werd uitgelegd hoe je met de resultaten van contextmapping producten en diensten kan optimaliseren. Naast voorbeelden van Centraal Beheer Achmea zelf, werden sprekende voorbeelden van andere organisaties gebruikt. Van een film over DSB die zonder investering tot stand is gekomen tot Lays die klanten zelf nieuwe smaken chips laat ontwikkelen.

Een aantal collega’s hebben zich aangemeld om mee te denken of doen met het volgende contextmapping onderzoek van Centraal Beheer Achmea. Met een borrel en een hapje werd de workshop afgesloten.

Klik hier voor de presentatie >>