Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?
Impressie Activiteiten 2009

 12-01-2009 Ooa nieuwjaarsbijeenkomst

Druk bezochte Ooa-nieuwjaarsbijeenkomst 2009

Op maandag 12 januari 2009 werd de nieuwjaarsbijeenkomst van de Ooa gehouden in De Reehorst te Ede. Er waren 120 leden aanwezig om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden. De Orde heeft dit jaar voor het eerst de leden de gelegenheid gegeven om opdrachtgevers mee te nemen naar de nieuwjaarsbijeenkomst. Dit gaf zeer zeker meerwaarde aan de bijeenkomst. 

Voorzitter Miel Otto heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak het nieuwe jaarthema ‘vertrouwen in organisaties; en de rol van de adviseur daarin’ gelanceerd en kwam in zijn nieuwjaarsrede terug op de in december 2008 gehouden ledenraadpleging, die een aantal speerpunten heeft opgeleverd voor 2009. (download hier de nieuwjaarsrede)

Vervolgens zijn de eerste ATP-certificaten, voor Ooa geaccrediteerde opleidingen in Nederland, uitgereikt. De certificaten zijn in ontvangst genomen door mevrouw De Man (Sioo) en de heer Brouwer (Open Universiteit). De aanwezige, nieuwe CMC-leden, afkomstig van de geaccrediteerde Sioo en OU opleidingen werd een CMC-speldje uitgereikt.
Daarnaast ontvingen Marianna Kranenburg en Henk Slijderink voor hun jarenlange inzet als bestuurslid en CTT-lid de Ooa oorkonde ‘Lid van verdienste’. 

Het programma werd vervolgd met het Ooa-project “De Canon van het Adviesvak”. Anne S. de Jong, bestuurslid, heeft de leden een korte impressie gegeven van de Canon. De Canon heeft als belangrijkste doel, de maatschappelijke rol van de organisatieadviseur door de jaren heen weer te geven en daarmee de geschiedenis van het adviesvak inzichtelijk te maken. Hij riep leden op om zich aan het project te verbinden en te helpen om de Canon van content te voorzien. 

Fik Meijer, Nederlands historicus, was als hoofdspreker gevraagd om de geschiedenis van het vak tot leven te laten komen. Hij sprak over de klassieke vorm van ‘advies’ in de oude tijden. Hij greep terug naar de eerste adviseurs in de geschiedenis, van Jozef tot de Griekse Nestor en Aspasia, “die als eigenaresse van een escortbureau meer invloed had als adviseur dan menig Senaatslid in die tijd.” 

Presentatie Fik Meijer >>


Na deze inspirerende woorden werd het plenaire gedeelte van de nieuwjaarsbijeenkomst afgesloten met een receptie, waar onder genot van een hapje en drankje verder werd gesproken over vertrouwen, de geschiedenis van het vak en de kansen en bedreigingen van de huidige crisis.

 
Opening door Miel Otto


Uitreiking CMC-speldjes


Marianna Kranenburg reikt ATP certificaat uit aan 
Marguerithe de Man van Sioo


Marianna Kranenburg reikt ATP certificaat uit aan de heer
Brouwer van OU


Marjo Dubbeldam


Marjo Dubbeldam reikt oorkonde 'Lid van verdienste' uit aan 
Marianna Kranenburg

 
Anne S. de Jong

 
Fik Meijer