Mijn Ooa - Inloggen
  1. Wachtwoord vergeten?

Praktijkboek Intervisie

Het Praktijkboek Intervisie is bestemd voor iedereen die zich als professional op een bepaald vakgebied wil ontwikkelen. Niet alleen beginnende, maar ook gevorderde intervisiegroepen vinden in dit boek geschikte én inspirerende intervisiemethoden. Het Praktijkboek Intervisie laat zien dat persoonlijke en professionele groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ook de facilitator van een intervisietraject vindt vele aanknopingspunten om zijn rol en taken goed te kunnen vervullen.

De keuze van een intervisiemethode is bepalend voor het succes van een intervisietraject. Het Praktijkboek Intervisie bespreekt op systematische wijze 27 methoden . Met behulp van de methode selectiewijzer komt u tot de juiste keuze: welke methode past bij welke groep, vraagstuk of situatie?

Het Praktijkboek Intervisie is geschreven door enkele leden van de werkgroep Intervisie van de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa).
Auteurs Monique Bellersen en Inez Kohlmann hebben met veel energie aan een geheel herziene versie gewerkt, die per april 2013 verkrijgbaar is. Deze versie is uitgebreid met 5 interviemethoden en kent in totaal 100 extra pagina’s. Hierbij kregen zij hulp van enkele  Ooa-leden die als redacteur hun ervaringen toevoegden aan een bepaalde methode of onderdeel.

Het boek wordt beschikbaar gesteld aan alle deelnemers van het Ooa-intervisietraject.

U als Ooa lid kunt één exemplaar van het Praktijkboek Intervisie voor een speciaal ledenbedrag bestellen via het Ooa-secretariaat (€ 35,- exlusief verzendkosten)

Niet leden en leden die meerdere boeken wensen kunnen het Praktijkboek Intervisie bij Vakmedianet aanschaffen voor € 49,50 per boek.

Certificering voor leden (CMC)

Een Certified Management Consultant (CMC) is een ervaren interne of externe adviseur die de internationaal erkende certificeringsprocedure voor organisatieadviseurs heeft doorlopen. Het predikaat CMC maakt deel uit van afspraken over kwaliteitswaarborging van het organisatieadviesvak gemaakt in ICMCI-verband.

Lees meer >>

 

Accreditering van bureaus (ACP)

We zijn niet alleen sterk in het beoordelen op individueel niveau. Ook bureaus kunnen bij ons terecht voor toetsing. We bieden accreditering aan met betrekking tot de professionale standaard en de gedragscode die bureaus van haar adviseurs verlangt.

Lees meer >>

Intervisie

Jaarlijks nemen honderden leden deel aan intervisie binnen de Ooa. Deelnemers hieraan komen in kleine groepen  van ongeveer zes deelnemers bij elkaar. Iedere groep heeft een facilitator die de kwaliteit van de sessies bewaakt. Hij  stimuleert de deelnemers tot reflectie. 

Lees meer >>