Leden login
 1. Wachtwoord vergeten?

Nieuwsoverzicht

Hieronder treft u de laatste nieuwsberichten van de Orde. Aankondigingen van bijeenkomsten en verwijzingen naar Ooa dossiers, verslagen van Ooa bijeenkomsten en initiatieven van Ooa leden.

 • Ervaringen bij de Acadamy of Management in Philadelpia

  • 05-08-2014

  Deze dagen vindt in Philadelphia een van de grootste congressen ter wereld op het gebied van advies en consultancy plaats. Vanuit Nederland is een groep aanwezig en zij zijn daar mede als lid van de Ooa. Leon de Caluwé en Yvonne Burger waren de initiatiefnemers en met hen zijn ongeveer tien collega's uit het vak naar Amerika gevlogen.

  Ervaringen van de mensen daar kun je hier ook...

  Lees meer >>
 • Emeritaatsrede prof. dr. André Wierdsma

  • 31-07-2014

  In een overvolle Pfizer-zaal hieldprof. dr. André Wierdsma, hoogleraarOrganiseren en Co-creëren,op 26 juni zijn emeritaatsrede op Nyenrode. Die rede had als titel: ‘Vrij-moedig positie kiezen: moreel leiderschap in vloeibare organisaties’.

  André Wierdsma studeerde op Nyenrode van 1968 tot 1970.Hij promoveerde in 1999 in Tilburg. Vrij snel daarna werd hij...

  Lees meer >>
 • Meld je nu aan voor het Intervisietraject 2015!

  • 09-07-2014

  We nodigen je van harte uit om vanaf januari 2015 deel te nemen aan het Intervisietraject van de Ooa. De mogelijkheid om aan professionele reflectie met vakgenoten te werken. Het Intervisietraject begint met een startdag op dinsdag 13 januari 2015.

  Intervisie op hoogwaardig niveau
  Intervisie wordt binnen de Ooa op een hoogwaardig niveau bedreven. De ambitie is naast ‘het inzicht...

  Lees meer >>
 • Oproep: Pitch je workshop idee voor het nieuworganiseren.nu event!

  • 09-07-2014

  Steeds meer organisaties en burgers nemen afscheid van de hiërarchische manier van organiseren, stelt Ben Kuiken. Wat betekent dit voor de organisatieadviseur?

  Nieuw organiseren slaat aan. Er is bijna geen organisatie meer te vinden die niet bezig is met zelfsturende teams, zelforganisatie, Rijnlands of horizontaal organiseren. Overal ontstaan netwerken van zzp’ers,...

  Lees meer >>
 • Hoe zorgwekkend is het gebruik door Ooa-leden van achterhaalde modellen?

  • 07-07-2014

  Hoe zorgwekkend is het gebruik door Ooa-leden van achterhaalde modellen? Waar zal traditioneel advieswerk blijven bestaan? Zijn er nog andere business modellen en wat moeten bureaus doen om van A naar B te komen? Tijdens een brainstormsessie van de Wetenschappelijke Raad op 17 april jl. stonden deze vragen centraal en het bleek dat de leden hierover verschillende ideeën hebben. Juist...

  Lees meer >>
Ga naar het nieuwsarchief

Lid worden?

Er zijn minstens vijf goede redenen om lid te zijn van de Ooa:

 1. Kwaliteitskeurmerk door vakvereniging;
 2. Een omvangrijk netwerk;
 3. Blijvend leren;
 4. Een bron van informatie;
 5. Ooa-lidmaatschap biedt u direct voordeel.

Lees meer >> of ga naar het aanmeldformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de Ooa, schrijft u zich hier dan in!

Nieuwsbrieven >>

Professionaliseringsabonnement

Met een professionaliseringsabonnement van € 195,00 per jaar kunt u onbeperkt deelnemen aan alle onderdelen uit de professionaliseringsagenda. Dit wordt u aangeboden naast ons vaste programma, zoals bijvoorbeeld de Ernst Hijmanslezing, de nieuwjaarsbijeenkomst of de CMC-bijeenkomsten, waarvoor geen aparte bijdrage wordt gevraagd.

Lees meer >>