Ooa Nieuwsbrief
Editie Nr. 12 - juni 2008 - Jaargang 2
Actueel / Nieuws  
 

Uitnodiging, Icc - Traject 2008 - 2009
donderdag 25 september 2008
Als nieuw lid, CMC-lid of lid van de Ooa heeft u vast wel gehoord over Icc ofwel Intercollegiale consultatie. Jaarlijks nemen ruim 200 leden van de Orde met veel enthousiasme deel aan Icc. Zoals één van de deelnemers in de evaluatie schreef: “Icc kost relatief weinig tijd en levert juist  tijd en energie op”. Meer informatie over Icc treft u aan op de website.

 

55% koritng op de verandermanagementbox van Jaap Boonstra!

Half april 2008 verscheen deel 1 van de verandermanagementbox van Jaap Boonstra, een luisterboek van 20 cd's over verandermanagement. Als Ooa lid kunt u nu met enorme korting intekenen op deze audioreeks. De prijs van de box is 399,- maar Ooa-leden kunnen tot 30 juni 2008 intekenen voor 179,50! Dat is maar liefst 55% korting! Teken nu in op de verandermanagementbox!


Ooa Activiteiten  
 

Sociaal Innovatie Cafe: Sociaal Innoveren in Beeld

dinsdag 17 juni 2008
WORDT VERPLAATST NAAR HET NAJAAR!

 

Bijeenkomst Netwerk Onderwijs "Lijn & Staf"
maandag 23 juni 2008

Op 23 juni a.s. vindt er van 16.30 - 20.00 uur de derde bijeenkomst in 2008 van het Onderwijsnetwerk plaats in Amersfoort. Inhoudelijk staat  de dynamiek tussen lijn en staf in onderwijs-instellingen centraal. Het inhoudelijke gedeelte wordt verzorgd door Jaap Brandligt en Ineke Jacobs-Moonen. Naast het inhoudelijk gedeelte is er een sociaal treffen waarbij we met elkaar ervaringen uit kunnen wisselen en kunnen praten over werkzaamheden en nieuwe projecten.


Algemene Ledenvergadering

dinsdag 24 juni 2008
De Algemene Leden Vergadering zal plaatsvinden in Restaurant Hotel De Witte Holevoet te Scherpenzeel.


Zomers diner Young OOA in het hart van Nederland

dinsdag 24 juni 2008
Doelgroep:  Adviseurs t/m 35 jaar

We hebben de afgelopen jaren velen van jullie mogen ontmoeten in de inhoudelijke workshops en bij Welkom bij de Orde. We zouden het leuk vinden om jullie tijdens het diner informeel te ontmoeten om het glas te heffen, met elkaar een hapje te eten en elkaar beter te leren kennen. Want elkaar kennen en kunnen bellen is voor jullie essentieel, zo bleek uit de gesprekken die we met jullie hadden.

 

"Welkom bij de Orde" voor nieuwe leden van de Orde.
maandag 6 oktober 2008
Het wordt weer een boeiende en afwisselende bijeenkomst, waar u wordt geïnformeerd over de verschillende ins en outs van de vereniging, workshops kunt volgen en collega Ooa-leden kunt ontmoeten. Een vast onderdeel van deze bijeenkomst is het behandelen van en het discussiëren over de Gedragscode. Zoals u ongetwijfeld weet, behoort de deelname aan de bijeenkomst "Welkom bij de Orde" ook tot de inspanningsverplichtingen van nieuwe leden in het eerste jaar van lidmaatschap. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Antropia Cultuur en Congrescentrum te Driebergen. U kunt zich aanmelden door middel van een e-mail naar secretariaat@ooa.nl

 

Workshop "Artikel schrijven? Geen punt!"

donderdag 9 oktober 2008

Veel adviseurs werken dagelijks aan ontwikkelingen en veranderingen van organisaties, teams en individuen. Sommigen willen hun ervaringen graag delen door er over te publiceren. Slechts een klein aantal adviseurs klimt echter daadwerkelijk achter het toetsenbord om visies, ervaringen en opinies in een boeiend artikel te zetten. Jammer! De workshop is voor alle leden van de Ooa die voor, tijdens en na de workshop willen werken aan het schrijven van een concreet artikel om te publiceren. Per workshop is er plaats voor tien deelnemers. De groeps-grootte is beperkt omdat we tijdens de sessie intensief werken en oefenen.


Activiteiten van derden  
 

M&O Congres: Nieuwe maakbaarheid - nieuwe makers
27 juni 2008
Dit is het 3e M&O Jaarcongres (mede georganiseerd door Sioo) met ditmaal als thema 'maakbaarheid'. De twintigste eeuw kan met recht de eeuw van de maakbaarheid genoemd worden. Het was een eeuw vol experimenten met alternatieven voor het kapitalisme en met humaner vormen van kapitalisme: van centraal geleide planeconomieën tot de verzorgingsstaat.
Vandaag constateren we dat marktwerking niet altijd ideaal is en dat de overheid geen bedrijf is. Vervallen in een postmodern cynisme biedt geen perspectief, dus we zoeken naar nieuwe vormen van maakbaarheid.

Laat u meevoeren in de wereld van nieuwe makers!

Learning Lane 2008
27, 28 en 29 augustus 2008
Eind augustus 2008 zal op Landgoed De Horst te Driebergen voor de vierde keer de Learning Lane worden georganiseerd. De Learning Lane is een festival voor professionals die organisaties helpen ontwikkelen. Afgelopen jaar waren er meer dan 300 bezoekers die in twee dagen in 6 ronden meer dan 100 workshops konden volgen.Kijk voor nadere informatie op de website (www.learninglane.nl), nu staat er basisinformatie op, in de komende maanden zal deze site meer informatie over het programma gaan bevatten. 

 

Holacracy Introductory Seminar
maandag 16 juni 2008
Holacracy is een leading-edge manier van organiseren die het potentieel van individuen en organisaties helpt ontketenen. Door in snelle en functionele besluitvorming alle relevante perspectieven te integreren, stemt de organisatie zich voortdurend af op de veranderende realiteit. De grondlegger van Holacracy, Brian Robertson, komt deze zomer weer naar Nederland. Deze Amerikaanse pionier staat internationaal hoog aangeschreven voor zijn ervaring en deskundigheid op het gebied van organisatie en besluitvorming.

Dit vriendelijk geprijste halfdaagse seminar introduceert de beginselen van Holacracy in de vorm van een lezing. Daarbij zullen vele praktijkvoorbeelden aan bod komen, alsmede een vraag- en antwoord sessie, en een korte demonstratie van Holacracy's integrerende besluitvormingsproces en Dynamische Sturing. Inschrijving en meer informatie >>

 

Introductieworkshop Large Scale Interventions

18 september 2008
Introductieworkshop Large Scale Interventions op 18 september 2008
Een introductie in het werken met principes van Open Space, World Café, Future Search in verandertrajecten. Datum: 18 september 2008 van 16.00 tot 20.00 uur, Chalet Waterloo te Leusden. Organisatie in samenwerking met de Society for Organisational Learning Netherlands. Meer informatie en aanmelden zie http://www.solonline.nl/sol_academy_largescaleinterventions.htm .

Ooa leden ontvangen korting op de deelnamekosten.

 

Jaarcongres "Matching Professionals"

1 oktober 2008
Voor het congres "Matching Professionals" op 1 oktober a.s. zijn we nog op zoek naar interessante cases over "de rol van de managers en de professionals en de daarbij passende bedrijfsvoering en toepassing van ICT" bij dienstverleners zoals organisatie-adviesbureaus, interim management bureaus of netwerken van professionals. Bijvoorbeeld bijzondere ervaringen in het (recente) verleden of over een visie op de (nabije) toekomst. Heb je een leuke case bij de hand, meld je dan nu bij pso@psopartners.net (Jan Bloem).

 

Conferentie IAF-Europe in Groningen: CALL FOR PAPERS
5 oktober 2008

Het thema van de IAF-Europe conferentie van vrijdag 3 tot en met zondag 5 oktober 2008 is: ‘Facilitation, Profession of Bridging Cultures’. Vanaf vrijdagmiddag wordt er in Groningen op de Hanze Hogeschool een uitgebreid programma georganiseerd voor en door facilitators. Er is ruimte voor 300 deelnemers, de organisatie verwacht meer dan 15 nationaliteiten! Voorafgaand aan de conferentie worden er op vrijdagochtend en donderdag 2 oktober de hele dag aparte ‘pré-conference workshops’ georganiseerd.
De organisatie roept belangstellenden op om voorstellen te doen voor workshops op de conferentie dan wel de pré-conferentie. Uiterste inleverdatum is woensdag 25 juni.
Je kunt meer informatie vinden op www.iaf-europe-conference.org . Click op de “Pre-conference” tab en stuur je sessie voorstel in. Het organisatie team kijkt uit naar interessante voorstellen! 

 

Praktijktraining interactief veranderen met Large Scale Interventions

6,7 en 8 oktober 2008
Je leert "koken" met de principes van LSI (systeemdenken, participatie, creativiteit, gebruiken zelforganiserend vermogen) en werkt zelf met enkele beproefde "recepten", zoals Open Space, Future Search, World Café en RTSC. De training is gericht op directe toepassing in de eigen praktijk, passend bij eigen ervaring en mogelijkheden. Zie  http://www.solonline.nl/sol_academy_largescaleinterventions.htm  voor meer informatie. Ooa leden ontvangen korting op de deelnamekosten.

 

Adres gegevens:
Orde van organisatiekundigen
en -adviseurs

Postbus 1058, 3860 BB Nijkerk

T: (033) 247 34 42
F: (033) 246 04 70
E: secretariaat@ooa.nl

Klik hier om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief!